Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. február 26. hétfő, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
T- Mobile Vízi Szabadidős Fesztivál
2008-07-04 20:00:51


Sárkányt, kajakot, kenut, csónakot a vízre!

T- Mobile Vízi Szabadidős Sportfesztivál a Velencei-tónál

 

Dőljünk hátra nyugodtan, és képzeljük el, ahogy egy méltóságteljes sárkányt formáló hajó, annak húsz fős legénységével, óriási dobszó mellett hasítja a vizet! Most éppen négy sárkányhajó száll versenybe, elképesztő a hangulat, a csapattagok egyre elszántabban eveznek, a dobosok egyre pergőbb ritmust diktálnak, a kormányos biztos kézzel irányítja a vízi monstrumot. Ugye lenyűgöző a látvány?

Akik tavaly nyáron részesei lehettek az első sárkányhajó versenynek, idén minden bizonnyal ott lesznek július 12-én a velencei-tavi T-mobile Vízi Szabadidős Sportfesztiválon is, ahol nemcsak a sárkányhajózás szerelmesei, de amatőr evezősök, kenusok, kajakosok, gyerekek és felnőttek két napig közösen hódolhatnak vízi szenvedélyüknek. Ez a hétvége garantáltan a vízről, a játékról, a versenyről, a pihenésről, a sárkányhajókról, a kajakokról, a kenukról szól, kicsik-nagyok életkortól függetlenül szállhatnak csónakba, próbálhatják ki a legújabb vízi alkalmatosságokat, vagy ugrálhatnak felfújható légvárban, amíg szüleik éppen csapatban versenyeznek, vagy rég nem látott barátaikkal beszélgetnek a Reiki sátorban.

De lássuk csak, mit is kínál a kétnapos rendezvény!

- Remek hangulatot, jókedvű versenyeket, színvonalas családi programokat, olyan élményt, amibe ha egyszer belekóstol az ember, egyhamar biztos nem felejti el! – meséli Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Szövetségünk évek óta nagy figyelmet fordít az amatőr vízi szabadidősport és annak résztvevői felé, hiszen szerencsére azt tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre nagyobb számban eveznek ilyen-olyan alkalmatosságokban a vízszeretők hazai vizeinken. Az idei, a T-Mobile támogatásával megrendezendő fesztiválra mindenkit várunk, aki különösebb előképzettség nélkül vízre szeretne szállni, s a legkülönbözőbb műfajokban versenyre kelve másokkal átélné a játék, a versenyzés hangulatát, vagy csak látni szeretné, milyen is az a bizonyos sárkányhajó-verseny. Ez utóbbiban, amely egyébként szövetségünk legújabb szakága, egyszerre húsz fős legénység evez a sárkányformájú óriási hajóban, ahol az orr részben egy dobos diktálja az ütemet, hátul pedig egy profi kormányos irányítja a hajót. A verseny több távon is indul, a helyszínen nevezhetnek családok, barátok, nyaralók vagy akár a parton összeverbuválódott csapatok. Látványos küzdelem ígérkezik, igazi jó játék mindenki számára! Remélhetőleg idén is sokan kapnak kedvet ehhez a műfajhoz, s ha nem is versenyzőként, de szurkolóként majd rájuk is számíthatunk a 2010-ben hazánkban megrendezendő sárkányhajó világbajnokságon. A sportrajongók pedig július 12-én délután személyesen is találkozhatnak olimpiai kajak-kenu válogatott sportolókkal, akik dedikálni fognak.

Családi rendezvényről lévén szó a szervezők természetesen a legkisebbek, a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. Gyerekkezek segítségével készül el például az Ország Kenulapátja, amely a világon egyedülálló alkotás lesz - méretei és alkotóközössége okán.  A közel négy méter hosszú kenulapátot - kétszer nagyobb a szokásos lapátoknál - Szeghalmi Károly hajóépítő mester készíti, és a helyszínen levő gyerekek egy interaktív hajóépítő műhelyben simára csiszolhatják a hetven százalékban elkészült lapát felületét.  Az ország kenulapátjának egyik oldalát a magyar kajak-kenu olimpiai válogatott csapat tagjai dedikálják, a remekmű másik oldalára pedig a kis alkotók neve kerül fel. Ezt az egyedi sporteszközt a későbbiekben jótékony célra elárverezik a szervezők.

A sokféle program közül az eszkimó-indián verseny is a gyerekeknek szól, amelyre a 10-14 éves korosztályból várják a jelentkezőket: ők szlalom pályán evezésben, kislabdadobásban, váltófutásban mutathatják meg tudásukat.

A T-Mobile hosszú évek óta szponzorálja a hazai kajak-kenu élsportot, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, az élsportolókat, ugyanakkor egyre fontosabbnak érzi a sokak számára kikapcsolódást nyújtó vízi tömegsport aktív támogatását is.

- Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy egyre többen hódolnak az evezés szenvedélyének – magyarázza Tóth A. Péter, a T-Mobile kommunikációs igazgató-helyettese. – Éppen azért hívtuk életre az MKKSZ-szel közösen a Velencei-tavi Vízi Szabadidősport Fesztivált, amelyen a vízi élet szépségeibe kóstolhatnak bele a résztvevők, családok, amatőr sportolók, felnőttek és gyerekek. Rengeteg programot kínálunk, amelyek egy részéhez pontgyűjtő játék is kapcsolódik.  A cél az, hogy ilyen módon minél több sporteszközt próbáljanak ki a résztvevők, megszerzett pontjaik gyarapításával. A pontokat végül ajándékokra lehet beváltani, illetve a legjobbak sorsolás útján tárgynyereményekkel gazdagodhatnak. A fődíj egy értékes mobiltelefon.

A Kenu kaland játékra családok jelentkezhetnek, akik hajóból játékos formában gyűjthetik be a velencei tavi nádasban elrejtett pontokat. A szlalom kajak műfajban egy sűrűn bójázott rövid pályát kell teljesíteni vadvízi kajakban, a sárkányhajó verseny félóránként indul. De lesz kajak póló is, a kajak teszten pedig a különböző hajó gyártók termékeit lehet tesztelni a vízen. A legkisebb gyerekek, akikkel szakemberek, animátorok foglalkoznak, is erősíthetik a családi csapatot rajzaikkal és egyéb alkotásaikkal.

Az esti program nyitányaként 18.00 órakor kezdődik az Emilio koncert, majd ezt követően Fergeteg party vár mindenkire: Várkonyi Attila szórakoztatja a T-Mobile Vízi Szabadidő Fesztivál közönségét.

Kikapcsolódni sokféleképpen lehet. De ha ezt együtt tesszük, ha mindenkinek lehetősége van arra, hogy saját vérmérséklete, vízszeretete, „merülési mutatója” szerint tölthet el barátok között ezt a napot, hogy küzdelmes viadalokban jókedvűen mérje össze erejét másokkal, s hogy jó néhány új baráttal, élménnyel gazdagodjék, azt július 12-én várják a Velencei-tónál, Sukorón az idei nyár legnagyobb vízi fesztiváljára!Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum