Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. május 25. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
10 éves az OXXO Hungary
2018-02-05 15:48:02


Jubilálnak a magyar kamionsport nagykövetei

Piros-fehér-zöld kamionnal száguldoznak és 10 éve írják a magyar kamionsport sikertörténetét itthon és külföldön egyaránt. Hazánk egyetlen kamionversenyző csapata, az OXXO Hungary Truck Racing Team ott van a világ legjobbjai között: 2014-ben és 2015-ben Európa-bajnoki címet szereztek, 2016-ban és 2017-ben pedig elhódították az angol bajnoki trófeát is. A csapat megállíthatatlan és újabb sikerre éhes: az OXXO Hungary Truck Racing Team 2018-ban is indul az Európa bajnokságon azzal a céllal, hogy újra dobogóra álljon.

Ha magyar kamionsport, akkor OXXO Hungary Truck Racing Team. A csapat 2008-ban indult azzal a nem titkolt céllal, hogy az európai kamionversenyzés élvonalába autózza fel magát, egyúttal pedig visszaadja a sportág rangját Magyarországon. A tíz évvel ezelőtti merész elhatározást tett követte: a csapat Szobi Balázs pilótával a volánnál nekivágott a nemzetközi megmérettetésnek, egyre jobb és jobb eredményeket elérve.

2010-ben aztán egy szörnyű tragédia csaknem kettétörte az ígéretesen induló sorozatot. Szobi Balázs addigi legjobb szezonkezdését produkálta és már dobogós helyezések közelében járt, mikor évközben életét vesztette egy repülőgép balesetben. Akkor kevésen múlt, hogy nem lett vége a csapat szereplésének a Kamion Európa-bajnokságon, de a csapatfőnökök úgy döntöttek, folytatják a versenyzést.

Küzdelmes időszak következett, ám az OXXO Hungary Truck Racing folyamatosan jelen volt az európai élvonalban. Az alapítás után hat évvel aztán beteljesült az álom: egyetlen magyar csapatként a sportág csúcsára értek.
- 2014-ben érett be sok éves munkánk gyümölcse azzal, hogy Európa-bajnoki címet szereztünk Kiss Norbert pilótával. Rengeteg energia, munka, alázat és hit kellett a győzelemhez – idézte fel a múltat Tököly László, az OXXO Hungary Truck Racing Team elnöke.

Az Európa bajnoki cím elérésével sosem látott magasságba emelték a magyar kamionsportot, amit a következő évben újabb sikerrel tetéztek.

- Mindig is azért dolgoztunk, hogy a csapat egyéni céljai mellett a sportágért is tegyünk. 2015-ben régi álmunk vált valóra azzal, hogy sporttársainkkal, az autósport háttérembereivel közös erőfeszítéseinknek köszönhetően 25 év után a kamion EB sorozat visszatért Magyarországra, a Hungaroringre. Csodálatos volt pályára lépni, azt pedig szavakba önteni is nehéz, milyen érzés volt itthon megvédeni a 2014-ben elért EB címünket – mesélte az elnök.

A világsiker után a 2016-os év komoly kihívás elé állította a magyar sikercsapatot, miután Kiss Norbert pilóta úgy döntött, hogy egy német team kötelékében folytatja karrierjét. A versenyzés megszállottjai ekkor ügyes húzással újra rajzolták a térképet, és két szezonra szerződést kötöttek a brit tehetséggel, Ryan Smith-szel.

S bár 2016-ban és 2017-ben csak néhány EB futamon indultak, mindvégig ott voltak azonban a Brit Kamion Bajnokságban, ahol a magyar színeket képviselve, Ryan zseniális versenyzésével mindkét alkalommal elhódították a trófeát. Így lett a magyar kamioncsapat kétszeres EB győztes mellett kétszeres angol bajnok is, ami példátlan eredmény a hazai kamionsportban, de a tágabb értelemben vett autósportban is bravúrnak számít. 

Az OXXO Hungary Truck Racing Team nem csak nevében, de a külsőségeiben is kifejezi nemzeti hovatartozását. 2017 novemberében Jázmin névre keresztelt kamionjukat piros-fehér-zöldre festették, azóta így lépnek pályára.

Az immár kétszeres európa és kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team decemberben a Szamos Parlament Cafeban ünnepelte 10 éves születésnapját. A partyn a csapat tulajdonosai, Tököly László és Jobbágy Ákos kiemelték az OXXO Hungary Truck Racing Team történelmének fontos állomásait és köszönetet mondtak azoknak, akik hozzájárultak a csapat sikeres működéséhez.

Itt, a születésnapi rendezvényen jelentették be, hogy a csapat szerződést hosszabbított Ryan Smith pilótával, akivel 2018-ban az OXXO ismét az EB dobogóért fog harcolni.

A csapat hatalmas tortával, a hazai közélet és sport hírességeivel és Tóth Vera énekesnő születésnapi produkciójával ünnepelte a tíz éves jubileumot, amely a magyar kamionsport ünnepe is volt egyben. Egy olyan sportágé, amely hosszú évek alatt többször is bebizonyította, hogy nemzetközi szinten képes elérni nagyon komoly eredményeket. Egy olyan sportágé, amely igazi magyar sikertörténet, és amely bátran odatehető más magyar vonatkozású világsiker mellé.Szerző: szabadban
Forrás: OXXO Hungary

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum