Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. május 25. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
SWR 2012. 1 - 2 nap
2012-07-10 11:05:28
Kategória: Terep-Rallye


Adminisztratív és technikai átvétel
Rajtceremónia
1. nap - etap: Moszkva – Ryazan (184,5 km)

Pénteken és szombaton zajlottak az adminisztratív és technikai átvételek az idei Selyemút Rally versenyzői számára. Az eddigi forróság szombat reggelre kellemes hűvösre váltott, így az 1980-as olimpiai játékok helyszínén, a Luzsnyiki stadionban jó hangulatban zajlottak az előkészületek. Összesen 88 autó és 24 kamion vesz részt az idei Selyemút rallyn.

Az egyetlen kellemetlen élményt a reggel hat órakor kezdődő zenés ébresztő jelentette, ugyanis orosz népi énekekre egyszerre pattant ki a mintegy 800 résztvevő és szervező szeme a stadion szállodájában, és ez a zene egészen éjfélig nem hagyott alább. Ennek hatására a teljes mezőny roppant gyorsan orosz hangulatba került, és a helyi idő szerint délután 3 órakor megtartott eligazításon már teljesen áthangolva hallgatták Semen Yakubov orosz, és Frederic Lequien francia főszervezőt.

A Vörös téren felállított parc fermében már egész nap sorakoztak a szebbnél szebb versenyautók, és mint mindig, a nyár közepén
megrendezésre kerülő Selyemút Rallyn, ezúttal is sokan tesztelik legújabb fejlesztésüket, így némelyik autó nem a szépségével, hanem szörnyecskére hasonlító külsejével hívta fel magára a figyelmet. Azon kívül, hogy a rendezők megemelték a homokos szakaszok számát és hosszát, az idei futam egyik legnagyobb különlegessége, hogy legalább egy tucat versenyzőnek van esélye a végső győzelemre. Frederic Lequien elmondta: „Igazán nagyszerű mezőny jött össze idén, kis túlzással azt is lehet mondani, hogy bárki nyerhet! Persze vannak esélyesebbek, de igazán kiegyenlített a mezőny. 100-as rajtszámmal az argentin Lucio Alvarez indult az első helyről, és őt követi Schlesser (Buggy Schlesser), Lavieille (Proto Dessoude), Gadasin (G-Force Proto), Kahle (Sam-Mercedes), Chabot (Buggy SMG), Errandonea (buggy SMG), Magnaldi, (Buggy Dessoude), Gardemester aki eddig a WRC-ben és az IRC-ben versenyzett (Proto Mitsubishi), Szalay (Opel), Huzink (Mitsubishi), Patissier (Buggy Delli-Zotti), Pelichet (Toyota Overdrive), úgyhogy látható, hogy valóban nagyon sokan esélyesek! Ugyanez a helyzet a kamionoknál, ugyanis a tavalyi győztes Loprais a Tatra után idén MAN-nel indul, és a Kamazosok (Mardeev, Nikolaev, Ardavchus, Shibalov) biztosan nem fogják hagyni, hogy 2012-ben ne közülük kerüljön ki a győztes.

Délután öt órakor hajtott át az első autó a Vörös téren felállított rajtdobogón, és sorban követték a többiek. A versenyzők etapon jutottak el Ryazan-ba, és vasárnap kezdődik meg az igazi verseny, amikor is ötszáz kilométer etap után 258 kilométer lesz a szelektív szakasz.

A magyar résztvevők is gond nélkül teljesítették az ellenőrzéseket, és mindannyian átgurultak a rajtdobogón. A Szalay-Bunkoczi kettős a 109, a Fazekas-Horn Páros a 131, Liszi László és Sin Zoltán a 133, Kovács Mikiék pedig a 309-es rajtszámot kapták.


2. nap - etap: Ryazan – Volgograd (497 km – SS 258 km - 123 km)
Felemás kezdet

Felemás napon vannak túl a magyarok a Selyemút rally első szakasza után. Szalay és Liszi és nagyszerűen szerepelt, de a Fazekas-Horn kettős egy órát állt a Ryazan és Volgográd közötti szelektív szakaszon, Kovács Mikiék pedig kijöttek a szakaszról, mert tönkrement a kamionban motor vezérlés.

500 kilométeres etappal kezdődött a negyedik Silk Way Rally, és mint az ilyen nagy versenyeken általában, ezúttal is egyből a legnehezebb nappal indított a mezőny, hogy gyorsan kiderüljön, kinek mennyire felkészülten érkezett. A szervezők beraktak egy nagyon hosszú etapot, amelyen reggel ötkor indultak a versenyzők, és délben kezdték meg a 258 kilométeres szelektív szakaszt. A forró meleg igazán próbára tette a versenyzőket és a technikát is, ráadásul a pilótákban tudat alatt benne van, hogy sokesélyes a futam, ezért száguldoztak is rendesen. Az élen folyamatosan változott a sorrend, hogy Alvarez, hol Schlesser, hol Kahle állt legelöl, végül Gadaszin érte el a legjobb időt, igaz, csak kilenc másodperccel előzte meg a francia buggyst. Schlesser után Alvarez, Kahle, és az újonc terepralis, Gardemeister érkezett meg a célba, a Szalay-Bunkoczi páros pedig a kilencedik helyen futott be. Balázsék az utolsó kilométereket törött féltengellyel tették meg, de szerencsére ez nem hátráltatta őket a jó eredmény elérésében. Remekül teljesített Liszi László és Sin Zoltán, akik a 33. legjobb idővel jöttek le a szakaszról. Sajnos a másik két magyar egységről rossz híreket kaptunk, Fazekas Karcsiék BMW-jének kormáynösszekötőjében eltörött egy csavar, és szerelkniük kellett. Később egy folyóátkelésnél egy olyan átjárót választottak, ahol nagyon mély volt a víz, és hosszú perceken keresztül elmerülve várták a segítséget, végül a 65. helyen értek célba. A sárga Scania kamion a 138. kilométernél állt meg, mivel elromlott a motor vezérlése, így Kovács Mikiék kénytelenek voltak kijönni a szakaszról, hogy ugyan száz óra büntetés mellett, de ha sikerül megjavítani a versenyjárművet, honlap folytathatják a versenyt. A fiúk valószínűleg egész este úton lesznek, hogy időben beérjenek és szereljenek.

Akadt még bőven olyan csapat, akiknek drámaian kezdődött a Selyemút Rally. A Huzink-Baumel kettős vadonatúj Mitsubishi Lancerje a 195. kilométernél motorhiba miatt gyulladt ki, és teljesen porig égett, sok-sok hónap kemény munkája lett oda egy pillanat alatt. Hétfőn a mezőny egy háromszáz kilométeres hurkot tesz meg Volgograd körül, a szerviz egy helyben maradSzerző: szabadban
Forrás: Sz. N. K.

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum