Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2019. február 17. vasárnap, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
WTCC- Eső és öröm a ringen
2011-06-07 22:21:15


Néha a kényszer szüli a legjobb helyzeteket. Így is össze lehetne foglalni a Hungaroing történetének első Túraautó Világbajnoki (WTCC) futamát, ugyanis a versenynaptárba beugróként bekerülő pálya a szezon eddigi legjobb futamait produkálta. Nagy meglepetés tulajdonképpen nem született, hiszen a századik születésnapját ünneplő Chevroletet sem esőben, sem szárazon nem lehetett legyőzni, de a végig izgalmas versenyeken kiélezett csatákat, előzéseket, ütközéseket és Michelisz Norbert személyében magyar ezüstérmest is láthattak a nézők.

A csordultig telt lelátók előtt zajló első futamon a nézők hihetetlen izgalmas gördülő rajtnak lehettek szemtanúi, ugyanis az első kanyarbejáratánál az egész mezőny felért a két Chevrolet Cruze-ra. A nagy helyezkedésből Alain Menu és a hazai kedvenc, Michelisz Norbert jött ki a legjobban, a második helyről rajtoló francia Yvan Muller azonban jelentősen visszaesett. A Chevrolet svájci pilótája azonnal megpróbált meglépni a mezőnytől, és ez valamelyest sikerült is neki, ugyanis csak Michelisz tudta vele tartani a lépést.

A harmadik helyért is óriási csata alakult ki, Gabriele Tarquini, Javier Villa, Yvan Muller, és a 12. helyről hihetetlenül jól rajtoló Robert Huff gyakorlatilag 12 körön keresztül vonatozott egymás mögött. A Hungaroing ezúttal sem cáfolta meg önmagát, a kevés előzési lehetőséget kínáló és teljes koncentrációt megkövetelő kanyarok kisebb bolyokra bontották a mezőnyt, így több izgalmas csatát is láthattak a nézők.

A 12 körös verseny közepén a második helyen száguldó hazai kedvenc egy-két kör erejéig felért Alain Menu nyakára, de előzni nem tudott, így a svájci Chevrolet-pilóta rajt-cél győzelmet ünnepelhetett. A magyar szurkolók legnagyobb örömére Michelisz Norbert így is egy ezüstéremmel és a legjobb nem gyári támogatású pilótának járó Yokohama Trophy-val zárta az első versenyt. A futam legizgalmasabb jelenetét azonban a harmadik helyért csatázó kvartett produkálta, Javier Villa az utolsó körre tartogatta minden erejét, és ügyesen beszúrt Tarquini mellé. Az előzés következtében az olasz lecsúszott az ideális ívről, ami Mullert is megzavarta, így a végig izgalmas csatát produkáló négyes végül Villa, Huff, Muller, Tarquini sorrendben futott be. Ekkor kevesen gondolták, hogy a második futam még az első verseny izgalmait is túlszárnyalja majd…

Pedig így történt, ugyanis az egész napos verőfényes napsütést pillanatok alatt óriási vihar váltotta fel a Hungaroingen: a versenyzők nagyjából az első kör felénél járhattak, amikor megérkezett az égi áldás. A rajtnál a második helyről rajtoló Alain Menu kissé beragadt, de nem csúszott vissza, mert a hatodikként startoló Michelisz Norbert túlságosan optimista volt, és az első kanyarban több versenyzőt is kiütött. Mivel a vizes pályán lehetetlen volt versenytempóban körözni, a bírák a rengeteg kicsúszást látva nem is kockáztattak: a második kör után piros zászlóval megszakították a versenyt. A pályán állt a víz, a mezőnyben pedig szinte egy olyan versenyző sem volt, aki ne járta volna meg a kavicságyat, 17 pilóta mégis fel tudott sorakozni a rajtrácson.

A mezőny körülbelül húsz perc várakozás után, biztonsági autó mögött indulhatott el újra, de a két körös felvezetés sem volt elegendő ahhoz, hogy mindenki megszokja a vizes körülményeket. A versenyt vezető Gabriele Tarquini még jól jött el, de Tom Coronel például egy korai fékezéssel lepte meg Alain Menu-t aki a szalagkorláthoz csapta Cruze-át. Pár kör után aztán a pálya száradni kezdett, és újra előjött a Chevroletek erőfölénye: a címvédő Muller és a világbajnoki pontversenyt vezető Huff is felzárkózott a futamot vezető Tarquinire, majd a versenytáv felénél el is mentek mellette. A holland Coronel boxutca áthajtásos büntetést kapott így ő már nem szólhatott bele a dobogóért folytatott harcba, Muller, Huff és Tarquini mögött a negyedik helyen zárt.

A pályára az új rajtot követően – a hazai szurkolók nagy örömére – nem csak a napsütés, de Michelisz Norbert is visszatért. A magyar versenyző körhátrányban csak a 15. lett, de a szurkolók percekig tartó ovációval köszönték meg, hogy súlyosan sérült autóval is folytatta a versenyzést.

A hétvége végeztével tulajdonképpen mindenki elégedett lehetett, hiszen a szurkolók  hihetetlen hangulatban törtenő szurkolásért cserébe két rendkívül izgalmas versenyt, és magyar ezüstérmest kaptak cserébe. A helyszínre kilátogatók a két WTCC futam között ráadásul egy időutazás részesei is lehettek, ugyanis a 100 éves Chevrolet veteránautó-felvonulással ünnepelte születésnapját. A pályán vastaps mellett végigvonuló Oldtimereken Marilyn Monroe szerepében az ismert műsorvezető, Rácz Zsuzsi, és a Chevrolet SOS Gyermekfalu gyermekei integettek a nézőknek. Az autókonvojban többek között olyan különlegességek kaptak helyet, mint az ötvenes évek négykerekű szimbóluma, a Chevrolet Bel Air, a fél évszázada gyártósoron lévő Corvette második és harmadik generációja. A felvonulás azonban nem csak az autók okán volt érdekes, ugyanis a látogatók egy egészen különleges szerepcserének is tanúi lehettek: a konvoj ékszerét, az 1957-es rózsaszín Impalát Karvai Sándor, vak mitfahrer vezette, Kőváry Barna navigálásával. A versenyzőpárost a rali kedvelőinek nem kell bemutatni, Karvai és Kőváry tavaly fordított felállásban murván és salakon is összeült már a magyar bajnokság prológjain, most pedig a mogyoródi aszfaltcsíkot is kipróbálhatták.

A naptárba vészmegoldásként beugró Hungaroring jól vizsgázott. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a szezon eddigi legizgalmasabb és legjobb hangulatú hétvégéjét látta vendégül a mogyoródi pálya, ahol a százéves Chevrolet két elsőséggel – közte egy kettős győzelemmel – ünnepelt, a magyar szurkolóknak pedig Michelisz Norbert ezüstéremmel kedveskedett. Reméljük a mezőny jövőre is visszatér Magyarországra!Szerző: szabadban
Forrás: VirtualAid PR

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum