Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. május 25. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
II. kerékpáros és motoros zarándoklat - Összefoglaló
2008-08-23 01:10:06


II. Kerékpáros és Motoros Zarándoklat

 

 

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány által tavaly kezdeményezett kerékpáros és motoros zarándoklat idén második alkalommal került megrendezésre augusztus 16-án.

Az alapítvány szervezésében létrejött esemény hagyományteremtő célzattal jött létre, hangsúlyozva a kétkerekű társadalom, a kerékpárosok és motorosok védelmezőjének Szűz Máriának a tiszteletét, a balesetmentes közlekedést és a szenthely üzenetét.

A tavalyi évhez képest meg duplázódott a motorosok és a kerékpárosok száma, mindegyre többen érkeztek zarándokok az esemény hírére, közeli és távolabbi településekről. Kicsiktől a nagyokig érkeztek zarándok lelkületű emberek, és nem csak motor típus tekintetében volt megosztott a résztvevők, hanem korban is. Kerékpárosok is szép számba jelentek meg, közeli és távolabbi helyekről elzarándokolva, a fenyegető időjárási körülmények ellenére.

Az eseményt a két konferanszé bevezetőjével, majd a kerékpáros és motoros balesetben elhunytakról való megemlékezéssel nyitották meg, majd ezt követte az ünnepi szentmise 11°° órát követően, amelyet Kádár István apát, nyugalmazott plébános celebrált. A szentmise központi gondolat az alapítvány előző eseményeihez hasonlóan a Mária tisztelet ébrentartása és a fiatal közösségek közötti párbeszéd megteremtése volt. Kádár István apát prédikációjában kifejtette, hogy  „…Mindannyian zarándokok vagyunk az örök haza felé vezető úton, és a mindennapokban, amelyet egyesek autóval, mások bringával, avagy motorral teszik meg, akár a szórakozás, a hobbinak élve, akár a mindennapos munka eszközeként használva. Segítse őket a Boldog Asszony, az ő palástjával oltalmazza a két keréken utazó zarándok társainkat!” Előző napon emlékeztünk meg a Boldogasszony ünnepéről, amikor is I. (Szent) István királyunk a hagyomány szerint felajánlotta a Szent Koronát a Boldogságos Szűznek. Ezért is jó volt látni, hogy az ünnepi napot követően a zarándoklat keretében sok fiatal, távolról érkező emberek gyermeki szívvel és lelkülettel hallgatták a szentmisét, s vettek részt a további programokon.

A misét követően került sor a kerékpárok és motorok megáldására, először a megyei rendőrkapitányság motoros járőreinek képviseletében megjelent járőröket, majd a további motorosokat és kerékpárosokat. Az áldást követően apát úr a jármű tulajdonosaikat a biztonságra intette: „Ne feledjük kedves motorosok, hogy mikor közlekedtek őrangyalok kísérnek, de nem helyettesíthetnek személyes jelenléteteket, és figyelmeteket a közlekedés során. Úgy induljatok el, ahogy régi időseink tették a munka előtt, Isten nevében! Így jussatok is célba, Amen!”

A továbbiakban élő koncertet adott a Forrás zenekar, akik figyelembe vették a motorosok igényeit és az ünnepi alkalmat, valamint a szenthely mibenlétét. Mivel ilyen eseményen nem vettek részt ezért számukra is új volt, ugyanakkor pozitív élményekkel teli.

A programokat követő megbeszéléseken több személy is, mint például Urbán Tamás a Hatvani Motoros Egyesület képviselője örömét fejezte ki az alapítvány eseményének kezdeményezéséért, mert így a környékbeli motorosokat is összefogásra tudják hívni és egy közösségbe szerveződve, képviselhetik itt magukat, keresztény értéket vallva. A Motorosok a Motorosokért Alapítvány képviseletében megjelentek támogatják az alapítvány kerékpáros és motoros zarándoklatát akár személyes jelenlétükkel, hiszen a Mária tiszteletről és rólunk motorosokról, vagy éppen a kerékpárosokról szól; „Ahány fajta motor, annyiféle tulajdonos, és megannyi életszemlélet, de az bizonyos, hogy kellenek ezek az események, hogy összekovácsolódjunk.” –mondta Pápay Bálint a MOTaMOT képviselője.

Az időjárás okozta programok csúszása miatt kevés idő jutott az alapítvány tagjai és az érkező csoportok képviselőinek közös megbeszélésre, azonban több javaslat is érvényre jutott, amelynek eredményeképpen a jövő évben a kerékpáros és motoros zarándoklat tavasszal kerül megrendezésre, amelynek keretében a tervek szerint az élő kerékpárosokért és motorosokért emlékmű kerül megáldásra.

Az alapítvány örömét fejezi ki, hogy az időjárás okozta viszontagságos utat megtéve szép számmal jelentek meg motorosok és kerékpárosok, a Szent Szűz tiszteletére. Ennek eredményeképpen jövő évben is sor kerül a zarándoklatra, hiszen ezen esemény az alapítvány számára egy új missziós feladat a kétkerekű társadalom terén.

Nem feledve: „Jó példával élni két keréken!”

Az alapítvány kuratóriuma köszönetét fejezi ki a két rendkívüli tehetséges konferanszénak, ifj. Benkóczy Zoltánnak és Pete Ildikónak, a Magyar Keresztény Szövetség tagjainak, valamint minden támogatójának az esemény létrejöttéért és eredményességéért. Köszönjük.

 

Szentkút-völgye Mária kápolna, 2008.08.17.


Csontos Péter 
alaptó tag, koordinátorForrás: szabadban.hu


Kapcsolódó cikkek:A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum