Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. március 29. szerda, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
II. Széchenyi Futam
2007-03-03 06:58:41


 A győri Széchenyi István Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága ismét meghirdeti az Alternatív H ajtású Járművek V ersenyét, a II. Széchenyi Futamot.( www.ahjv.hu)

Szeretnénk, ha a verseny minél szélesebb körben ismertté válna, és hogy, minél több embernek lehetősége nyíljon a megmérettetésen részt venni. A mai világban az egyik legtöbb információt közvetítő csatorna az internet. Szeretnénk az Önök segítségét és közreműködését kérni, hogy a webes felületükön valamilyen formában információt helyezzenek el a rendezvénnyel kapcsolatosan.  
 
2006. tavaszán az I. Széchenyi Futam megrendezésekor szinte meglepődve tapasztaltuk, hogy az innovatív technológiák úttörőit egy teljesen új és mondhatni kiforratlan rendezvény keretén belül milyen nagy számban lehet megmozgatni. Az ország különböző egyetemeiről, főiskoláiról már a kezdetekkor tizenöt csapat jelezte, hogy vannak komoly, a versenyszabályzatnak maradéktalanul megfelelő terveik, amelyek megvalósítását két hónapon belül megoldhatónak találják.

 A Széchenyi Futam alapvetően elhivatottá tett bennünket üzenetének mind szélesebb körben való terjesztésére. A tapasztaltak alapján úgy gondoljuk, ennek legkézenfekvőbb eszköze, ha úgy növeljük a résztvevők számát, hogy az alternatív hajtású járművek közötti versenyt differenciáltan, különböző szinteken és formában igazítjuk a célközönség igényeihez, szellemi és anyagi kapacitásához. Ennek megfelelően 2007. tavaszán - a Széchenyi Futam sikeres fogadtatásán felbuzdulva - az országban elsőként életre hívjuk az Elektro Go-kart elnevezésű versenysorozatot, mint az alternatív hajtású járművek versenyének professzionális, nemzetközi szintig fejleszthető formáját, valamint a Széchenyi Futamra nevező járműveket is két csoportra osztjuk: a megfelelő gyártókapacitás megléte esetén gyakorlatilag azonnal piacra vihető szerkezeteket a 'Profi', az újrahasznosított anyagokat felhasználó járműveket az 'Amatőr' kategóriába.

A folyamatos fejlesztések ösztönzésére, az új technológiák eredményeinek gyors visszajelzésére lassan száz éve a versenysport a legideálisabb. A szériaérett járművek gyártásában korszerűnek tartott technológiák szinte kizárólag a versenysportban debütálnak. Itt alapvető érdeke valamennyi versenyzőnek, fejlesztőnek és gyárnak, hogy egymást megelőzve bátran alkalmazzanak olyan innovatív ötleteket, amelyekkel egyre jobb eredményeket érhetnek el. A csapatok és szponzorok mellet az állandó versengés - és ezzel együtt a korszakalkotó újítások folyamatos igénye - kedvező hatással van fejlesztőkre, tudásközpontokra, kutatókat támogató szervezetekre egyaránt.

A második futamra 2007. február 1-jéig olyan 2-7 fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai vállalják egy alternatív energiaforrás felhasználásával működtetett jármű megtervezését, elkészítését és a versenyen való részvételt. Célunk a csapattagok számára lehetőséget biztosítani az elméleti oktatás alatt keletkező, valamint az egyénileg meglévő innovatív ötletek megvalósításához, valamint a verseny formáját magára öltő találkozó során mindezen elképzelések és alkotóik találkoztatása. A futamra elkészülő modellek egy későbbi tanulmány, vagy komoly, cégek által finanszírozott fejlesztések alapjaiul is szolgálhatnak.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a Széchenyi Futam legjobbjait támogatóink komoly pénzjutalmakkal ösztönzik a további eredmények elérése érdekében, a járművek fejlesztői és elképzeléseik ismertté válnak a média és a szponzorok tevékenysége által, valamint az sem, hogy az idei évben már az egyetemi tudásközpontok is pályázatokat írnak ki külön a futamon való sikeres részvétel megvalósíthatósága érdekében.

 A csapatok versenyre jelentkezésének feltétele, hogy vállalják egy, a versenyszabályzatban meghatározott feltételek szerinti jármű megtervezését, kivitelezését valamint a versenyen való megmérettetést. A verseny lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy egy környezetbarát versenyzési formát honosítsanak meg hazánkban, ezzel is példát mutatva a szurkolóknak egyfelől a környezettudatos életvitelre, valamint arra, hogy a dinamikát és gyorsaságot nem kizárólag szénhidrogének felhasználásával érhetjük el.

 Az I. Széchenyi Futamon bemutatott elektromos go-kart sikere, valamint az ezzel kapcsolatos külföldi tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy az autóversenyzés előtt új utak nyílnak meg a jövőben. Mint az élet minden területén, a közlekedésben és a versenysportban is fontos szempont lesz a járművek alternatív energiákkal való üzemeltetése. A világon egyre nagyobb gondot jelent, hogy energiakészleteink fogyóban vannak. Az emberiség fokozatosan kimeríti a rendelkezésére álló természeti erőforrásokat, miközben egyre nagyobb mértékben szennyezi környezetét. A jövő az alternatív forrásoké, illetve az ezt felhasználó és éppen most kialakulóban levő technikai újdonságoké. A megoldáshoz hosszú út vezet. Ehhez nagy lépést téve a versenysportban kifejlesztett technológiai újítások messze a legelsők között járulhatnak hozzá. A környezettudatosság szempontjából eddig még ki nem használt reklámpotenciált jelent, hogy a technikai sportokban látottak hatalmas mértékben befolyásolják a rajongók gondolkodásmódját, fogyasztási igényeit.

 További információ:

                      Petis László: +36 70/299-45-86

                      http://www.ahjv.hu/

A sikeres együttműködés reményében, tisztelettel:

 

Petis László - elnök
Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság
Széchenyi István Egyetem
9026 Győr, Egyetem tér 1. Diákcentrum
Tel.:+36 70/299-45-86 +36 30/906 20 77
fax:+36 96/503-440
http://ehkb.sze.hu vagy
  http://www.ahjv.hu
Kapcsolódó cikkek:A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum