Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2024. május 25. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Szórakoztató versenykomplexum
2013-05-31 11:29:35


A Hell Energy a régió és a technikai sportok iránti elkötelezettségének egy újabb ékes bizonyítéka a tulajdonosok azon elhatározása, hogy egy olyan, a Borsod-Abaúj-Zemplén megye és az egész térség számára példátlan turisztikai vonzerőt jelentő, autó- és motorsport szórakoztató- és versenykomplexum létrehozásáról döntöttek, amely a nemzetközi színvonalú sportlétesítmény mellett minden korosztály számára változatos szórakozási lehetőséget nyújt, ugyanakkor ideális helyszíne lehet legkülönbözőbb vállalati rendezvényeknek és konferenciáknak is. A közel 6 milliárd összértékű mintaértékű beruházás mindezeknek megfelelően egy a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas mintegy 3,5 km hosszú aszfaltozott versenypálya, a hozzá tartozó versenyépület, fedett- és szabadtéri gokartpálya, négy csillagos hotel és étterem, valamint egy több ezer négyzetméteres családi élménypark létrehozását foglalja magában. Az alapkőletétel idén ősszel várható, a nagyközönség pedig 2015 tavaszán veheti birtokba a létesítményt.

Versenypálya és versenyépület
A Magyarországon egyedülálló műszaki paraméterekkel rendelkező, a legújabb technológiákkal felszerelt 3,5 km hosszú, 12-16 méter széles aszfaltos versenypálya a tervek szerint már a beruházás első ütemében teljes hosszban kialakításra kerül. Az aszfaltcsík mindenben meg fog felelni a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) és a Nemzetközi Motorsport Szövetség (FIM) legszigorúbb előírásainak is, így a jövőben reményeink szerint akár MotoGP vagy WTCC világbajnoki futamok helyszíne is lehet a Hell Ring. A vonalvezetés megtervezésénél elsődleges szempontot volt az, hogy ne csak a professzionális pilóták, hanem a hétköznapi autósok és motorosok számára is élményt jelentsen rajta az autózás és motorozás, de mindezek mellett Európa legbiztonságosabb versenylétesítménye is legyen a Hell Ring. A pálya mellett felépül majd a versenyzők kiszolgálásához, a versenyek lebonyolításához, valamint a VIP vendégek elhelyezéséhez szükséges versenyépület, amelyben a 20 db box is megtalálható. A versenypályán lehetőség lesz exkluzív (Ferrari, Lamborghini) és standard pálya-versenyautók bérlésére, versenyző- és vezetéstechnikai oktatásra, profi pilóták melletti élményautózásra, de természetesen saját autóját és motorját is bárki kipróbálhatja majd. Mindezek mellett a pályát meglátogatók teljeskörű ellátása érdekében minden szükséges szolgáltatás, többek között szervíz és alkatrészüzlet is elérhető lesz.

Gokart
A Hell Ring területén egy 3000 m2-es ultramodern fedett gokart csarnok, és egy másik 600 m hosszúságú szabadtéri gokart pálya kerül kialakításra, amely mind a leendő versenyzők, mind pedig a gokartot csak szabadidős tevékenységként űzők kedvelt találkozóhelye lesz. A tervek szerint a legkorszerűbb, különböző teljesítménnyel rendelkező gokartok közül választhatnak a vendégek, így mindenki megtalálhatja majd a tudásszintjének megfelelő sporteszközt a legkisebbektől a „profikig”, sőt a régióban egyedülálló módon különleges kétszemélyes gokartok is a szórakozni vágyó közönség rendelkezésére állnak majd. A legmodernebb technológia használatával online is foglalhatóak lesznek az időpontok, valamint követhetőek lesznek az egyéni időeredmények és minden egyéb versenyparaméter is.

Hotel és konferenciaközpont
A régióba érkező vendégek számára egy exkluzív négycsillagos szálloda is megépül a Hell Ring területén, ami minden szükséges szolgáltatással és wellness részleggel is ellátott, de ezeken kívül különlegességként egy autómúzeum is helyet kap benne. A komplexumban több, összesen mintegy 400 fő befogadására alkalmas konferenciák, vállalati tréningek és egyéb rendezvények számára kialakított terem is elhelyezésre kerül, mivel Hell Ring egyedisége és teljeskörű szolgáltatásai miatt ideális helyszín ezek megrendezésére. Reményeink szerint a régiónk vállalatai és idelátogató vendégeik is előszeretettel igénybe veszik majd ezeket a lehetőségeket

Vendéglátás
Az előreláthatólag nagy számban kilátogató vendégek ellátását egy rendkívül színvonalas, a legmagasabb igényeket is kielégítő ugyanakkor mindenki számára elérhető árszínvonalú, a hotel épületben található 400 fő (200 fő a beltérben + 200 fő a teraszon) egyidejű ellátására alkalmas étterem és egy a versenyépületben elhelyezett snack bisztró fogja biztosítani, a Hell Energy-től már megszokott kiváló minőségben, különösen ügyelve az egészséges, modern táplálkozás követelményeinek való megfelelésre. A magas színvonalú vendéglátás biztosításáért a tervek szerint egy neves séf lesz a felelős.

Családi élménypark
Mivel a Hell Ring az egész család számára kíván szórakozási lehetőséget nyújtani, így minden korosztály meg fogja találni a neki megfelelő programokat. A komplexum területén épül fel Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legszínvonalasabb szabadtéri játszótere, mintegy 5000 m2 területen. Ez az egyedi játszópark olyan attrakció lesz, amely a pályától függetlenül is megállja a helyét, és változatosságával akár egész napos szórakozást tud nyújtani a 0-12 éves korosztály és szüleik számára. Ezen kívül kialakításra fog kerülni többek között egy lenyűgöző élményszökőkút, Magyarország legnagyobb rózsakertje, és még számos további családi attrakcióval várja majd a Hell Ring élménypark a látogatókat. Minden évben májustól-szeptemberig a hétvégéken színes programokkal és fellépőkkel is készülünk a vendégek fogadására, így reményeink szerint a komplexum igazi közösségi színtérré válik majd, amely Krakkótól-Újvidékig és Budapesttől-Marosvásárhelyig terjedő régióból fogad majd rendszeresen látogatókat a Nyugat-Európából és más kontinensekről érkező vendégeken kívül.

Turisztikai célpont
A Hell Ring a maga eszközeivel fontos szerepet kíván játszani a régió turisztikai potenciáljának fejlesztésében és annak elősegítésében, hogy a hazánkba látogató külföldi turisták egy jelentős része Észak-Magyarországra is ellátogasson. Stratégiai együttműködést kívánunk kialakítani a régió önkormányzataival és turisztikai szerveződéseivel annak érdekében, hogy együtt dolgozva lényegesen növelni tudjuk az idelátogató külföldiek és különösen az eltöltött vendégéjszakák számát. Ideális esetben a Hell Ringre érkező vendégek 7-10 napot is a térségbe fognak eltölteni, számos más környékbeli turisztikai célpontot (Eger, Lillafüred, Tokaj, Aggtelek, stb.) is felkeresve.

Munkahelyteremtés
A Hell Ring megnyitása után közvetlenül mintegy 50 főnek biztosít állandó megélhetést, de a nagyrendezvények idején ez akár a 150-200 főt is elérheti. A régióba irányuló turizmus növekedésén keresztül a beruházás hosszabb távon közvetve több száz új munkahelyet teremthet, ami elősegíti a térség gazdasági fejlődésének várt felgyorsulását.Szerző: szabadban
Forrás: Hell Energy Magyarország

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum